Diniro®

2022. augusztus 10. szerda
BETÜMÉRET:

Granulált gyomirtó szer

EgySzerűen jobb!

UFI: PYV0-A0PW-Q005-QHTN

MSDS, okiratok
Diniro 04.2/3075-2/2017
(Határozat, 2017.08.23, 112 kb) Diniro - MSDS
(MSDS, 427 kb)

Kapcsolódó termékek
Hatóanyag Forg. kat. Eng. szám m.v.i. (nap)

100 g/kg nikoszulfuron +
400 g/kg dikamba +
40 g/kg proszulfuron

I. 04.2/3075-2/2017 0

 

Méhveszélyesség nem jelölésköteles
Veszélyesség vízi szervezekre kifejezetten veszélyes
Tűzveszélyesség nem jelölésköteles
p.o. LD50 patkányon >2000 mg/ttkg
Kiszerelés 2,4 kg

 

Kultúra Károsító Dózis
(kg/ha)
é.v.i. (nap)
Kukorica
(takarmány)
magról kelő és évelő egy- és
kétszikű gyomnövények
0,4-0,5 nk.

 

A DINIRO® GOLD ELTÉRŐ KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT IS
MEGOLDÁST NYÚJTHAT

 • Öt hatóanyag kombinációjából összeállított kukoricagyomirtószer-csomag
 • Már a gyomok korai fejlődési időszakában alkalmazható
 • Talajon keresztüli tartamhatással rendelkezik
 • 5 hektáros csomagban elérhető
   
 • Az összes fontos kukorica-gyomnövény ellen hatékony
 • Kis-, közép- és nagyüzemek számára is könnyen alkalmazható
 • Rugalmasan felhasználható 3-5 leveles korú kukoricában
 • A korai gyomkonkurencia kikapcsolására kiválóan alkalmas
 • Csapadékos időjárás esetén is a kukorica betakarításáig gyommentes marad az állomány
   
 • Rugalmas a gyomirtásra rendelkezésre álló időszak
 • Egy menetben védekezhetünk az összes jelentős gyom ellen
 • Alkalmazása gyors és egyszerű
 • Gyommentes állomány, magasabb termés lehetősége
 • Egy kezeléssel teljes hatást tudunk elérni a gyomok ellen

Hatásmód és hatékonyság

A Diniro® a nikoszulfuron, dikamba és proszulfuron hatóanyagok gyári kombinációja, amely könnyen kezelhető, felhasználóbarát kiszerelést biztosít kitűnő hatékonysággal párosulva. A nikoszulfuron, a szulfonilurea csoport széles hatásspektrummal rendelkező tagja. Kitűnő hatékonysággal rendelkezik a kukoricában megjelenő magról kelő és évelő egyszikű gyomok ellen. A gyomok növekedése a kezelés után leáll, majd 10-14 nap múlva teljesen elpusztulnak. A dikamba és proszulfuron egymást kiegészítő hatásmódjának köszönhetően a Diniro® több mint 150 kétszikű gyomnövény ellen hatásos. Felszívódó és erős transzlokálódó hatásának köszönhetően hatékony a mélyen gyökerező aprószulák és a mezei acat ellen is.

A három hatóanyag kitűnően kiegészíti egymást, ezáltal tökéletes gyomirtó hatást eredményez, a már kikelt gyomok ellen.

Felhasználási javaslatok

A Diniro®-t a kukorica 3-6 leveles állapotában, magról kelő kétszikű gyomok 2-6 leveles, magról kelő egyszikűek gyökérváltás előtti állapotában kell kijuttatni. Muhar és köles fajokkal fertőzött területen a kezelést azok fejlettségéhez kell időzíteni, az optimális időpont az 1-3 leveles gyom fenológia. Az ezt követő kezelés nem biztosít megfelelő hatékonyságot Setaria fajok ellen. Mezei acat tőlevélrózsás, szulák fajok 10-20 cm-es állapotban a legérzékenyebbek a készítményre. A Diniro® hatása gyenge a fekete csucsor (fekete ebszőlő) ellen.

Amennyiben a területen fenyércirok van, annak 10-20 cm-es fejlettségénél permetezzünk. Abban az esetben, ha az egyszikű gyomok - elsősorban a fenyércirok - kelése, hajtása elhúzódó, kétszeri kezelés lehet indokolt. Ekkor az első kezelést a fenyércirok fejlettségéhez igazítsuk, 0,5 kg/ha Diniro® kijuttatása történjen meg, majd 8-10 nap múlva, az újbóli gyomkelést követően 0,17 l/ha Nic-It® kipermetezése javasolt. A Trend® 90 0,1%-os dózisának hozzáadása mindkét kezelésnél szükséges.

A Diniro® kedvező hektárköltségének és igen széles gyomirtó spektrumának köszönhetően kitűnő megoldás a kukorica állományban történő gyomirtására. Hatása alig függ az időjárási körülményektől, bemosó csapadékra nincs szükség, a már kikelt gyomok ellen időzíthetjük a védekezést, gyors és látványos hatással rendelkezik. A kezeléseket rugalmasan, a kukorica ötleveles állapotáig bármikor el lehet végezni. Talajon keresztül nem rendelkezik tartamhatással, ezért felhasználása olyan területeken javasolt, ahol nem várható elhúzódó gyomkelés, vagy a permetezést követően sorközművelő kultivátorozást is végeznek.

A készítmény kijuttatása 200–300 l/ha permetlémennyiséggel, apró cseppképzéssel javasolt. Az optimális gyomirtó hatás eléréséhez párás, nedves időjárás kedvező, tartós szárazság okozta stresszben szenvedő növények esetében a hatóanyag felvétele csökkent mértékben megy végbe. A Diniro® mellé a Trend® 90 hatásfokozó készítményt ingyen biztosítjuk, kérje a forgalmazóktól! Dózisa 0,5 l/ha, amelyet mindig használjunk a Diniro®-val együtt, mert csak így várható el a megfelelő gyomirtó hatás.

Normál vetésváltás esetén a következő év tavaszán nincs veszélye az utóvetemény károsodásának, amennyiben viszont a talaj pH értéke 6-nál alacsonyabb, cukorrépa, pillangós növények, burgonya, valamint levélzöldségek nem vethetőek.


Felhasználás előtt mindig olvassa el és tartsa be a termék címkéjén leírt utasításokat!Kapcsolódó kiadványKapcsolódó termék


Keresse meg területi képviselőjét!
FMC-Agro Hungary Kft.
1027 Budapest Ganz u. 16. 2. emelet
Tel: +36 1 336 21 20
Fax: +36 1 336 21 21
E-mail: info@fmcagro.hu
HÍRLEVÉL

Iratkozzon fel hírlevelünkre
VIDEÓK
SZAVAZÁS

Tudja-e Ön, hogy mekkora lehet a repce-fénybogár által okozott kártétel a repcében, ha nem vagy nem hatékony rovarölő szerrel védekezünk ellenük?

0,1-0,3 t/ha

0,4-0,7 t/ha
Az eredmény a szavazás után jelenik meg.