A kukoricagyomirtás legégetőbb kérdése az időzítés

2020. április 24. péntek
BETÜMÉRET:
A Diniro® Gold használatával ki tudjuk kapcsolni a korai poszt és poszt állapotban megjelenő gyomokat

A kukoricagyomirtás tervezésekor különösen fontos, hogy tisztában legyünk azokkal a tényezőkkel, amire befolyásunk lehet: a terület sajátosságaival, az elő- illetve utóveteménnyel, valamint ami talán ebben az esetben a legfontosabb: a gyomflórával.

A gyomirtást meghatározzák olyan tényezők is, amikre nincs hatásunk, és csak igazodni tudunk hozzájuk: a talaj- és levegőhőmérséklet, a csapadékviszonyok, valamint a szél. Fontos, hogy a választott gyomirtót ezekhez igazítva, rugalmasan tudjuk kijuttatni, és ennek a kulcsa a tartamhatásban van. Ha a választott készítmény biztonságot ad nekünk abban, hogy nem csak a pillanatnyilag fennálló gyomhelyzetet kezeli, hanem a tartamhatása révén hosszan tartó gyommentes állapotot biztosít, akkor ez nekünk lehetőséget ad „játszani” a kijuttatás idejével.

A FMC kínálatában immár harmadik éve szerepel a Diniro® Gold csomag, ami a hatóanyag összetételének köszönhetően nagy népszerűségnek örvend. A Diniro® gyomirtó szerben lévő három hatóanyag (nikoszulfuron + proszulfuron + dikamba) megoldja a már kikelt gyomok elleni teljes védelmet, míg a csomagban lévő Successor® T (terbutilazin + petoxamid) a 2 l/ha-s dózisával megadja azt a markáns talajon keresztüli tartamhatást, ami lehetővé teszi az ideális időzítést a kijuttatásban. Így van lehetőségünk a kukorica 2 levelestől egészen a 6 leveles állapotáig gyomirtani, és jól tudunk alkalmazkodni mind az időjáráshoz, mind a gyomok fenológiai állapotához. Ez ott kifejezetten fontos kérdés, ahol erős az egyszikű fertőzés, mert ezek a gyomok 1-3 leveles állapotukban legérzékenyebbek valamennyi hatóanyagra.

A Diniro® Gold használatával ki tudjuk kapcsolni a korai poszt és poszt állapotban megjelenő gyomokat, ami különösen fontos időszak, hiszen a kukorica életében ez a kritikus kompetíciós periódus, amikor a legérzékenyebben reagál minden versenytárs jelenlétére a területen. Emellett megkapjuk azt a hosszan tartó tartamhatást, ami az elért gyommentes állapotot biztosítja számunkra a tenyészidőszak egészében.

A rugalmasság a gyakorlatban nagyon fontos. Jöhet rosszkor az eső, fújhat napokig a szél, és még számtalan tényező befolyásolhatja a tavaszi munkálatokat. Adjuk meg az esélyt arra, hogy legyen elég időnk, és pontosan tudjuk időzíteni a kukorica gyomirtását, hiszen tudjuk: ember tervez...Kapcsolódó termékek

Keresse meg területi képviselőjét!
FMC-Agro Hungary Kft.
1027 Budapest Ganz u. 16. 2. emelet
Tel: +36 1 336 21 20
Fax: +36 1 336 21 21
E-mail: info@fmcagro.hu
HÍRLEVÉL

Iratkozzon fel hírlevelünkre
VIDEÓK
SZAVAZÁS

Tudja-e Ön, hogy mekkora lehet a repce-fénybogár által okozott kártétel a repcében, ha nem vagy nem hatékony rovarölő szerrel védekezünk ellenük?

0,1-0,3 t/ha

0,4-0,7 t/ha
Az eredmény a szavazás után jelenik meg.