Page 34 - Cheminova_01

Basic HTML Version

Növényorvoslás
34
HASZNÁLJUK KI A TERMÉSZET EREJÉT!
A képek Pusztamérgesen készültek 2007. 09.04-én, a kezeletlen állomány fürtjeinek cukortartalma a helyszíni
optikai mérôeszköz mérési adatai szerint a kezelthez képest 2-4 %-kal elmaradtak. Érdekes megfigyelése volt
a termelônek az is, hogy a kezelt szôlô leveleinek tapintása is más érzést adott. A cukortartalom mellett ter-
mészetesen a jó borhoz szükséges egyéb beltartalmi mutatók is elônyükre változtak.
Az ilyen szôlônek a vesszôje is a tél beállta elôtt beérik, így is nô az esély hogy ne fagyjanak el a tôkék. Amikor
a lábvíz (nem látszó belvíz) miatt még nyáron is a „vashiányra” emlékeztetô tüneteket produkált szinte az
összes laposabb részeken fekvô állomány. Az Amalgerol Premiummal kezelt, ESCA-val fertôzött tôkéken a
betegség lefolyása vontatottabbá válik, a termés mennyisége nem csökken drasztikusan, a tôke tovább életben
marad.
Azt tapasztalták Kiskôrösön (alábbi képek) 2006-ban, hogy azok a növények, melyek Amalgerol Premium
kezelésben részesültek, a 4. napra haragos zöld színûre változtak. Magasabb lett 1-2 %-kal a termés cukortar-
talma is, és a vesszôjük is beért. Így lényegesen kisebb lehet a fagyok okozta kockázat is.
Az Amalgerol Prémiumot tudatosan és
rendszeresen használók pl. burgonya
esetében, a következôket tapasztalják:
A képen egy étkezési burgonya fajta ter-
mését láthatjuk az ültetés utáni 77.
napon, melyet Amalgerol Premium-os
technológiával termeltek. A legnagyobb
gumó itt 750 g volt, a termésátlag a 85 –
90. napra elérte a 90 t/ha mennyiséget. Ez
csak az elsô növény, hajtatásos ter-
mesztésben, 5 aranykorona minôségû
homokon.
Amalgerollal nem kezelt szôlô
Kiskôrös, 2006.
Amalgerol Premiummal kezelt szôlô
Kiskôrös, 2006.
Fólia alatt termelt burgonya,
Amalgerolos technológiával
Balástya, 2007. 05. 14